Integrated Asset Management

Value-based Asset Management

 

Voor elke (groep) asset(s) in het Asset Register kan een waarde voor de Conditie (of Staat) en Impact(of Belang) worden opgeslagen.

 

De conditie en impact parameters reflecteren een bedrijfsstrategie (door bijvoorbeeld te focussen op beschikbaarheid, duurzaamheid of veiligheid) en worden berekend op basis van de gegevens in de Asset Register. Prioriteiten worden bepaald voor vervangings- en onderhoudskosten gebaseerd op de waarden van conditie en impact. De overeenkomstige budgetten van deze activiteiten worden ook berekend. Dit proces biedt het management een uniek middel om het niveau van conditie en impact te bepalen van hun gehele asset portofolio met een onmiddellijke blik op wat moet gebudgetteerd worden voor vervanging en onderhoud om zo het gewenste niveau van conditie en impact te bereiken.

 

De ‘bubble’ chart hieronder toont welke asset in uw Asset Register topprioriteit krijgen voor onderhoud of vervanging met een directe link met de onderliggende elementen uit het Asset Register.

.

bubbel

Andere voorbeelden van analytische logaritmes:

3. Integrated Asset Management

4. Scenario building of replacement and maintenance decisions and strategy

 

Lees meer over de onderdelen van Integrated Asset Management:

Strategische Visie BedrijfskennisData Consolidatie in het Asset Register Waarde genereren